%d1%83%d0%b3%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d1%96%d1%82%d0%b0%d0%bb%d1%96%d0%b9%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b0

Угорка італійська

Давній європейський сорт пізнього періоду дозрівання.
Дерево середньоросле, висотою до 3,5-5 м. Характеризується високою зимостійкістю і середньою стійкістю до грибкових захворювань.
Плоди великі, масою 35-40 г, дуже привабливого зовнішнього вигляду — овальні, темно-сині, майже чорні, з синім туманним нальотом. М’якуш зеленувато-жовтий з білими прожилками, соковитий, щільний, дуже хорошого чи відмінного гармонічного кисло-солодкого смаку (4,5-4,8 балу). Кісточка легко відокремлюється від м’якушу. Знімна зрілість — 10-15 вересня.

Вважається одним з кращих в групі угорок по комплексу цінних господарських показників.
Необхідно приділяти увагу профілактичній обробці сорту від грибкових захворювань (клястероспоріоз, червона плямистість) і шкідників (плодожерка, сливовий пильщик, тля).