Еріка

Груша Еріка 140 грн.

Груша Еріка (груша Эрика) сорт чеської селекції, отриманий в результаті схрещення сортів Бере Боск і Президент Дроуард.Сорт характеризується  стійкістю до хворб та високою морозостійкістю.
Знімна зрілість настає на початку жовтня. Плоди світло-жовтого кольору з легким золотавим блиском.М’якуш масляниста, з жовтуватим відтінком, соковита, з легкою кислинкою. Сорт Еріка має десертний смак.
Дегустаційна оцінка сорту — 4,8 бали. Для груші Еріка характерне регулярне плодоношення, при перевантаженні врожаєм може проявлятися періодичність,тому перевантаження не слід допускати.
Плоди великого розміру .Зовні дуже презентабельні ,класичної для груші видовженої форми,в окремі роки проявляється легкий червоний рум’янець,який на осінь може перетворитись у доволі насичений.В країнах західної Європи цей сорт груш використовується у промислових насадженнях,в промислових насадженнях України Еріка також не рідкість. Середня вага плодів сягає 300-400 гр.Гарний ринковий сорт,один з найкращих для даного періоду дозрівання,плоди користуються підвищеним попитом.

Еріка має доволі зручну для формування крону,вона не загущена,гілки нахилені до горизонтальної осі ближче ніж у більшості сортів.
Непогано  зберігаються в підвальному приміщенні до березня.

Запилювачі: Діколор, Конференція, Бере Гарді. Богеміка, Дельта.