rihard

Яблуня сорту Ріхард 100-120 грн.(Яблоня Рихард)

Яблуня Ріхард (яблоня  Рихард). Зовні яблука сорту Ріхард (Рихард) іноді плутають з Глостером, хоча Ріхрад більш давній сорт і використовувався при виведенні Глостера як один із батьківських сортів.
Плоди Ріхарда,як правило, трохи менші від Глостера за розміром,більш ребристі і мають м’якуш оригінального салатового кольору, що є його характерною особливістю. Смак плодів приємний ,з вишуканою гірчинкою і “повною відсутністю” кислоти,одного разу”присівши” на ці яблука,ви навряд чи зможете відмовитись від них.
Яблуня Ріхард має невелику дуже компактну,але досить несиметричну крону, тому її можна використовувати на присадибних і дачних ділянках , де бракує місця. Щеплена на карликовій підщепі М9 ця яблуня у десятирічному віці навряд чи буде вищою за 2 м. Тому такі саджанці можна висаджувати на відстані 1м. в ряду. Це є чудовою альтернативою колоновидним яблуням, більшість з яких мають доволі посередній смак, пізно вступають в плодоношення , і були висаджені господарями переважно з метою економії місця на присадибній ділянці.
Ріхард при дуже компактних розмірах крони має чудовий смак добру лежкість плодів, які майже без втрат зберігаються у звичайному підвалі до лютого-березня.Яблуня має не захмарну ,але стабільну популярність серед садівників України,її доволі часто можна побачити в присадибних садах,досі збереглися промислові насадження цього сорту.
У свій час це яблуко було досить популярне в промислових садах України.У промислових насадженнях яблуня Ріхард вирощується в більшості на середньорослій підщепі, щоб добитися більшого розміру саджанця, на присадибних ділянках практикують як середньорослу так і карликову пілщепу для цього дерева.
Обрізка яблуні Ріхард вимагає деяких навичок. Хоча крона дерева дукже компактна, вона має схильність розвиватися несиметрично, тому незначна формуюча обрізка повинна проводитись щороку. Маючи зелене листя з трохи червонуватим відтінком,гілки насиченого бурого кольору яблуня виглядає дуже естетично.