golden-delishes

Голден Делішес 90-100 грн

Яблуня Голден Делішес (Яблоня Голден Делишес,грушовка) – виявлено в Америці, штаті Вержинії в придорожній лісосмузі, як випадковий сіянець.
В народі цю яблуню називають «Грушовка», можливо через дуже солодкий, з нотками груші, смак,”кислинка” відсутня взагалі. Яблуко 150-200 г має жовте забарвлення , плоди частково вкриті тонкою сіткою схожою на ржавчину,характерну скоріш для плодів груші, та маленькими темними цяточками.Хоча на теперішній час виведені клони цієї яблуні,які не мають заржавленості.(Клон-це яблуко того ж смаку,але з дещо іншим зовнішнім виглядом,розміром,іноді клони відрізняються від основного сорту лежкістю,але ніколи не відрізняються смаком.Найпоширеніші клони Голдена-Хайтек,Смутті,клон В). Сорт є одним із найпопулярніших у світі.
Використовуючи Голден Делішес , як материнський сорт, у світі виведено тисячі нових сортів яблук.Дерево дуже поширене на присадибних ділянках, у промислових садах тривалий час  яблуко займало перше місце за об”ємом продажу у світі,із жовтоплідних сортів дотепер залишається  найпоширенішим яблуком,сорт середньорослий,формує компактну крону,дуже вражається паршею та борошнистою росою,на карликову щепленні  за відсутності поливу та інтенсивного підживлення  азотом  плоди дрібніють ,тому рекомендованою підщепою для цієї яблуні є,скоріш за все,середньоросла.Зважаючи на досить сильне враження паршею ,Голден варто намагаться вирощувати на присадибних ділянках,в такому випадку кількість хімічних обробітків значно менша .Формує симетричну,нерозлогу крону.
Яблука сорту Голден Делішес зберігаються майже до травня місяця у звичайному підвалі, що правда поступово втрачають свою щільність . Саджанці яблунь сорту Голден Делішес можна придбати у нашому розсаднику.