Перспективний сорт як для присадибних ділянок так і для промислового вирощування. Яблуко отримане шляхом схрещення сортів Голден Делішес та Джонатан у 1953 році у Нью-Йорку . Виробниче випробування в Україні проходить починаючи з середини 70-х років. Широкого поширення набуває лише на почавтку XXI століття . Сорт сильнорослий. Дерева мають велику, потужну крону тому в більшості вирощуються на карликовій підщепі. Яблука мають чудовий, гармонійний солодко-кислий смак . Станом на сьогодні виведено багато клонів цього сорту. Забарвлення плодів коливається від жовто-червоного до вишневого, в залежності від клону. Всі клони Джонаголду (Декоста, Вілмута, Джонавелд, Супра ) мають однаковий смак, а відрізняються лише забарвленням. Джонаголд справедливо вважається одним з лідерів промислового виробництва яблук. Без холодильника яблука зберігаються до середини березня, при цьому не втрачають щільність .