received_533401190503934

Червоном’ясі груші (красномясые груши)

Червоном΄ясі груші (Красномясые  груши)
received_533401190503934Тема червоном΄ясих груш для нас не нова. Найпоширеніший в садах України сорт цієї серії виведений на Мелітопольській станції. Це груша Весільна, вона дозріває наприкінці літа, має рожеве забарвлення м’якуша ,плоди дуже смачні ,середнього розміру і більше,дерево має компактну крону і досить скороплідне навіть на сіянцевій підщепі,плоди користуються попитом на ринку, трохи схожа на неї, як зовні так і в середині груша Блютберн . Дозріває приблизно на 20 днів пізніше,плоди дещо крупніші від сорту Весільна. Лідером по насиченню червоним забарвленням є груша Ред Віл΄ямс (Red Williams). Вона дозріває влітку, має темно – червоне, майже бурякове забарвлення м΄якуша.Цей сорт поки що єдиний відомий в Україні з  таким насиченим забарвленням,поки що невідомо чи існують схожі сорти в світі взагалі. Ці груші мають темно – червоне забарвлення стебла і традиційно світле для груш забарвлення деревини. Це потрібно враховувати при купівлі саджанців. Якщо порівнювати з грушею Червона Сенсація – то вона має і забарвлення листя і деревини – червонувате, червоне забарвлення плодів, але м’якуш традиційно біла. Червоний колір плодам(так само як синій чи фіолетовий) надають спеціальні речовини-антоціани,які не виробляються людським організмом тому повинні потрапляти до нього з їжею,цим пояснюється особлива користь таких плодів.Червоном΄ясі груші безперечно цікаве  і поки,що доволі рідкісне “явище” для будь якого саду. Їх 53201104_307535379904778_4921552799138840576_nплоди будуть завжди доречними на вашому столі.Маючи оригінальне забарвлення м’якуша ці груші анітрохи не поступаються смаком традиційним сортам.Не дивлячись на свою “зовнішність” такі груші дуже добре пристосовані до природно кліматичних умов України.