Аріва

Яблуня Аріва 90-100грн

Яблуня Аріва (Яблоня Арива) – зимовий  сорт швейцарької  селекції, отриманий  внаслідок схрещування Голден Делішеса і гібриду А849/5.Сорт середьорослий і формує компактну  крону. Плоди досить крупні,  середня вага  – 200-г. Яблука мають жовтуватий колір та майже вся поверхня покрита помранчево-червоним смугастим рум’янцем. Для набуття яскравого ефектного забарвлення потрібно не поспішати із обриванням  яблук,Плоди не розтріскуються навіть під час тривалих осінніх дощів. М’якуш ароматна, щільна, хрустка і має кисло-солодкий смак.Із поширених сортів трохи нагадує Пепинку як смаком ,так і хрустким м’якушем. Знімальна стиглість настає на початку жовтня. Споживча – в січні. У підвальному приміщенні  яблука зберігаються до березня(часто й довше). Сорт дуже врожайний, тому для уникнення періодичності  слід проріджувати зав’язь. Аріва імунна  до парші  та борошнистої роси, не потребує  інтенсивного  хімічного обробітку, тому плоди такої яблуні є  екологічно чистими . Рекомендовано для  насаджень в промислових масштабах та на присадибних ділянках. Має хорошу транспортабельність.
Особливістю цього сорту є скороплідність, на підщепі М9  яблуня дає непоганий врожай вже на другий рік після висадження, на середньорослій підщепі ММ106-на другий-третій, так само швидко починає плодоносити навіть на сіянцевій підщепі. Крону формує доволі компактну, щоправда , до вступу в плодоношення бічні гілки ростуть приблизно під кутом 45% до центрального провідника.Останнім часом доволі швидко набуває популярності в садах України і це цілком виправдано.